Hur ofta ska man byta napp?

Hur ofta ska man byta napp?

När ska du byta ut din napp?

Om du tar väl hand om ditt barns napp och byter ut den i tid kan du tryggt njuta av lugnet och känslan av välbefinnande som nappen ger ditt barn.

Byte av napp - hur ofta?

Nappar måste bytas efter 4-8 veckors användning – allt beroende på hur mycket nappen används under denna tid. Vissa bebisar har ett mycket starkt sug eller använder bara en napp åt gången, och i dessa fall kan nappen vara redo för byte efter mindre än 4 veckor.

Det finns också en hygienisk anledning att byta ut nappen regelbundet. Ju äldre nappen blir, desto fler bakterier kommer att gömma sig i dem. Av denna anledning bör ditt barn inte använda samma napp i mer än 8 veckor – även om det verkar vara i perfekt skick.

Kontrollera alltid nappen före användning

Innan du ger nappen till ditt barn bör du alltid undersöka den för synliga spår av användning – gör detta genom att dra i bröstvårtan. Om bröstvårtan har tandmärken, sprickor eller andra tecken på slitage måste du byta ut den omedelbart.

Hur man får nappen att hålla längre?

Om du tar väl hand om ditt barns napp så håller den naturligtvis längre. Smuts kommer att orsaka mycket slitage på nappen och därför är det en bra idé att förvara den på en ren och torr plats. När du är på resande fot ska nappen förvaras i ett skyddande nappfodral.

OBS! Om nappar av naturgummi blir större betyder det att det är dags att byta ut nappen. Nappar av naturgummi är inte lika långvariga som silikonnappar – de kan faktiskt bli gamla bara genom att förvaras i garderoben. Av den anledningen bör du inte köpa fler nappar av naturgummi än du behöver.

Tillbaka till blogg